De provincie Drenthe heeft besloten om volgend jaar opnieuw een speciale periode te organiseren met aandacht voor vrijheid. In april 2021 zal de Drentse Maand van de Vrijheid plaatsvinden.

Gemeenten en andere organisaties zijn enthousiast over dit initiatief. Op deze manier kunnen veel activiteiten die dit jaar niet doorgingen door de coronamaatregelen, alsnog plaatsvinden.

Waarde van vrijheid

De waarde van vrijheid zal uitgebreid en op verschillende manieren aan bod komen tijdens deze maand. Zo worden er paradroppings, concerten, herdenkingen, tentoonstellingen en vrijheidswandelingen gepland. Ook zal de Liberty Tour, een optocht met onder meer historische legervoertuigen, in de tweede week van april door Drenthe trekken.

Bevrijdingsfestival

De Drentse Maand van de Vrijheid start begin april en wordt afgesloten met het Bevrijdingsfestival in Assen op 5 mei 2021. "Het is bijzonder jammer dat dit lustrumjaar doorkruist werd door corona. Maar volgend jaar leven we nog een jaar lánger in vrijheid. Het is zeer de moeite waard om daar uitgebreid aandacht aan te geven", aldus projectcoördinator Gerrit Kamstra.

Lees ook: Mogelijk volgend jaar opnieuw extra aandacht voor vrijheid