Deze week twee afleveringen van De Ring, waarin de moeder van Johan Schultingh op haar sterfbed eindelijk haar geheimen prijsgeeft, en Johan's leven ingrijpend verandert.

Op haar sterfbed vertelt de moeder van hoofdpersoon Johan Schultingh, na een leven lang zwijgen, aan haar zoon wat de Duitse soldaat Wolfgang Steinhauser voor haar betekende. Dat hij de enige was van wie ze ooit gehouden heeft, hoe zijn brieven door haar vader zijn achtergehouden en hoe ze een leven lang op hem gewacht heeft. Maar ook hoezeer Johan op hem lijkt.

"Hij zul weerom kommen en dan zulden wij trouwen... Hij hef niet iens weten dat ik zwanger van hum was. Dat much ik niet schrieven van mien pap. Wolfgang Steinhauser was mien man en is dat altied bleven." - Fragment uit De Ring

Alles weten maakt echter niet vrij. Met Johans werk, zo horen we in hoofdstuk zeven gaat het bergafwaarts, totdat hij overbodig wordt verklaard. Geld is er, meer dan genoeg zelfs. Maar Johan weet niet wat hij met zijn leven aan moet. Zonder werk, zonder doel en zonder vrienden. Totdat zich ineens een nieuwe kans voordoet.

Luister nu naar aflevering 6 en aflevering 7 van de podcast De ring. Verliefd op de vijand.