Minister Bruno Bruins heeft meer maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Alle evenementen in heel Nederland van meer dan honderd personen zijn afgelast.

Iedereen moet ziekteverschijnselen moet thuis blijven, adviseert de regering. Het gaat om mensen met een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en daarbij eventueel koorts. De maatregelen gaan per direct in en duren tot 31 maart.

Minister Bruins kondigde daarnaast aan dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen hun deuren moeten sluiten. Ook sportwedstrijden worden afgelast.

Daarnaast wordt aan alle Nederlanders opgeroepen om thuis te werken en de werktijden te spreiden. Ook wordt geadviseerd om op het werk geen bijeenkomsten te houden van meer dan honderd personen. Ook wordt verzocht om bezoek aan kwetsbare personen zoals ouderen te mijden.

Premier Rutte ziet nog geen noodzaak om de scholen te sluiten. Rutte begrijpt dat leerkrachten zich zorgen maken. Maar sluiting van scholen zou volgens hem maar weinig bijdragen aan de inspanningen om de verspreiding van het virus te beperken, ook omdat kinderen geen belangrijke risicogroep vormen. Hij wijst op grote maatschappelijke gevolgen als scholen wel dicht zouden gaan.

Activiteiten viering 75 jaar vrijheid

In verband met het coronavirus zullen bepaalde activiteiten geen doorgang (kunnen) vinden. Informatie over afgelasting of verplaatsing van activiteiten wordt in het agenda-overzicht op deze website zoveel mogelijk verwerkt. Wilt u zeker weten of iets doorgaat? Neem dan zelf contact op met de betreffende organisatie.