WAGENINGEN - De belangstelling voor de herdenking van de capitulatie van de Duitse bezetter 75 jaar geleden op 5 mei in Wageningen, is nu al groter dan ooit. Dat meldt de organisatie.

Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen en de organisatie willen deze woensdag nog niet zeggen wie er nu precies komen. Zeker is wel dat de voormalige geallieerde landen en Duitsland hoge regeringsvertegenwoordigers sturen. Ook het Nederlandse koningshuis is aanwezig. 

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Groot defilé

Aan het jaarlijkse Bevrijdingsdefilé op 5 mei zullen meer veteranen dan ooit deelnemen. Onder hen is nog een kleine groep oud-strijders die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt.

Wageningen verwacht ook veel nabestaanden van geallieerden die in de Tweede Wereldoorlog meevochten om Nederland te bevrijden. 

'Jij maakt het verschil'

In de stad wordt in de aanloop naar 5 mei het thema Jij maakt het verschil zichtbaar. Wageningen zoekt daarvoor nog 'verschilmakers', bekende en minder bekende mensen die willen uitdragen wat zij doen voor de vrijheid. Hoe mensen kunnen deelnemen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Burgemeester Geert van Rumund en wethouder Lara de Brito gaan komende tijd langs scholen om de betekenis van vrijheid mee te geven. Zij gaan in gesprek met kinderen en willen inwoners wijzen op alle evenementen die in het voorjaar gaan plaatsvinden.

'Voor ons als Stad der Bevrijding wordt 2020 een heel bijzonder jaar. Wij vinden het belangrijk dat alle Wageningers zich onderdeel voelen van dit jubileum', zegt De Brito.

Zie ook: Wageningen45.nl/agenda