Er wordt toch geld beschikbaar gesteld om vier Canadese veteranen, die Fryslân 75 jaar geleden hebben bevrijd, volgend jaar bij de herdenking hierheen te halen. 

De Stichting Canadian Liberators, een zusterstichting van Befrijdingsfestival Fryslân, had een subsidieverzoek van 40.000 euro ingediend, maar dat werd eerder afgewezen. Na vragen van PvdA Fryslân daarover, is uiteindelijk besloten om toch met geld over de brug te komen.

Van de 40.000 euro zal 15.000 euro door de gemeente Leeuwarden beschikbaar worden gesteld, de provincie trekt er 25.000 euro voor uit. Marijke Roskam van PvdA Fryslân is blij met het besluit en schrijft op Twitter: "Hartstikke mooi en nodig om de verhalen te blijven vertellen."
 
Marre Sloots van de stichting Bevrijdingsfestival Fryslân: "Mensen voelen ook wel aan dat dit de laatste grote herdenking is waar deze mensen bij kunnen zijn. Ook bij andere grote herdenkingen worden veteranen uitgenodigd." Ze doelt hiermee onder andere op de grote herdenkingen in het zuiden van het land in 2019, zoals bijvoorbeeld die van Market Garden.