Op het oorlogsmonument in Dronten moeten de namen komen te staan van de gesneuvelde geallieerde soldaten. Dat vindt amateurhistoricus Fred Vogels. Hij heeft een brief aan de gemeente gestuurd met het verzoek om de geallieerden op deze manier te eren.

"Mijn credo is: 'namen, namen en nog eens namen'. Want als een naam niet meer wordt genoemd, ben je voorgoed verdwenen." In de Tweede Wereldoorlog bestond Dronten nog niet. In het IJsselmeer, dat nu grondgebied is van Dronten, zijn meerdere vliegtuigen neergestort. De geallieerden die op die manier omkwamen moeten volgens Vogels herdacht worden.

Volgens Vogels is het plaatsen van namen belangrijk voor de nabestaanden van de omgekomen militairen. Dit jaar werd in Zeewolde een vergelijkbaar monument onthuld. Daar staan de namen op van de bemanningsleden die in de Tweede Wereldoorlog het leven lieten in wat nu Zeewolde is.

De gemeente Dronten laat weten met de instanties in gesprek te gaan die ook over het monument gaan. Zij moeten gezamenlijk bepalen of de namen op het monument worden gezet.