ARNHEM - 'Wat ik doe is de stem van de jeugd laten horen. Ik ben de versterker van de jeugd en een beetje de buffer tussen de volwassenen en de kinderwereld', zegt kindercorrespondent Tako Rietveld.

Rietveld begint vanaf vandaag met een Instagramproject bij Omroep Gelderland. Wekelijks gaat hij met zijn #Vteam posts en instastories maken.

Met zijn #Vteam laat Rietveld al jaren de stem van het kind horen. 'Want', zegt hij, 'ik ben ervan overtuigd dat als we op een goede manier naar kinderen luisteren de wereld vanzelf een beetje mooier wordt.'  

Rietveld werkte tien jaar lang bij het NOS Jeugdjournaal. Daar zag hij dat kinderen en jongeren veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. 'Ze kijken op een andere manier naar de wereld dan wij en dus komen ze ook met andere ideeën, opvattingen en meningen. Ik heb heel vaak gezegd: daar zit wel wat in, zo had ik er nog niet naar gekeken.'

Vanaf vandaag is alles dat Rietveld doet met zijn #Vteam terug te vinden op de Instagrampagina en Facebookpagina van 75 Jaar Vrijheid van Omroep Gelderland.

Rietveld was dinsdag 3 maart te gast in het programma Op de koffie van Rob Kleijs op Radio Gelderland.

Luister hier het gesprek terug dat Rob Kleijs met hem had: