NIJMEGEN - Workshops, lezingen en een festival in het teken van 75 jaar Vrijheid: In Nijmegen is maandag het jongerenprogramma Free Future van start gegaan.

'De viering en herdenking van 75 jaar Vrijheid is een goed moment om stil te staan bij het thema vrijheid in de breedste zin van het woord. Free Future is hét jongerenprogramma waarbij vrijheid in al haar facetten centraal staat. Een week lang beleven, onderzoeken en vieren jongeren samen de vrijheid', aldus de gemeente Nijmegen die het programma organiseert. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Zo is er een speciaal scholenprogramma voor het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en universiteit. De hele week worden jongeren uitgedaagd op het thema Free Future met diverse workshops, bijvoorbeeld het herkennen van fake news en klimmen met de Luchtmobiele Brigade. Verder geeft Tim van Esch, frontman van de band Handsome Poets, een lezing.

Mediateam scholieren

Een mediateam van scholieren gaat op pad om onder begeleiding van mensen van Omroep Gelderland verslag te doen van Free Future. Ze maken woensdag, donderdag en vrijdag Insta-stories en social video's over hun belevenissen en er komt een filmpje over het verloop van de week.