ARNHEM - Het Omroep Gelderland-platform '75 jaar vrijheid' en de provincie geven Gelderlanders de kans om fysiek en online te stemmen op de beste 50 oorlogsfoto's uit deze provincie. Dat gebeurt in het kader van het NIOD-project 'De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's'.

Het platform van de regionale omroep heeft meegezocht naar de meest bijzondere en aansprekende foto’s van de Tweede Wereldoorlog in Gelderland. Via de website van Gelderland Herdenkt zijn door mensen in de provincie ruim 200 oorlogsfoto's geüpload. De provinciale projectgroep heeft uit alle inzendingen de vijftig meest aangrijpende gekozen. Publiek is online begonnen de 25 Gelderse foto's aan te wijzen die doorgaan naar de uiteindelijke, nationale selectie.

Bekijk de video (tekst gaat verder onder de video)

Zie ook onze Facebookpagina

Stemmen kan nu online !

Woensdag 15 januari heeft een publieksjury in The Green Meeting Center Arnhem fysiek haar stem uitgebracht. Alle Gelderlanders kunnen tot 22 januari ook online stemmen via deze website

Jouw oorlogsfoto in de Tweede Kamer

Op maandag 30 maart wordt tijdens een tv-uitzending van de NOS bekendgemaakt welke foto's 'de 100 oorlogsfoto's van Nederland' zijn geworden. Vanaf dat moment zijn de door de Nederlanders gekozen 100 meest aansprekende afbeeldingen te zien in de entreehal van de Tweede Kamer.

Tijdens de Maand van de Vrijheid (april 2020) reist de Gelderse selectie van 50 foto’s in een pop-up-tentoonstelling door de provincie.