- Twee Italiaanse documentairemakers zijn begonnen aan een productie die moet schetsen hoe het leven van Anne Frank er uit zou hebben gezien als ze de Tweede Wereldoorlog zou hebben overleefd. De film heet #Anne Frank Parallel Stories en is mede gebaseerd op de verhalen van 5 vrouwen die niet in de holocaust zijn omgekomen; Sarah, Edith, Helga, en de zussen Tatiana en Andra.

De opnames door Sabina Fedeli en Anna Migotto zijn januari 2019 gestart, Anne Frank zou in juni 90 zijn geworden als ze de oorlog zou hebben overleefd. De makers vertellen het verhaal van de 5 vrouwen die net als Anne zijn gedeporteerd, hebben geleden en wiens jeugd hen is ontnomen. Fedeli en Migotto willen laten zien hoe sterk de levenslust van Anne Frank was waarmee ze de angst kon bestrijden en zich kon verzetten onder de meest onmenselijke omstandigheden. 

De productie komt tot stand in samenwerking met het Anne Frank Fonds, opgericht door haar vader Otto Frank ter bewaking van de auteursrechten van het dagboek van zijn dochter. #Anne Frank Parallel Stories maakt gebruik van passages uit Annes dagboek 'Het Achterhuis' en de makers richten zich ook op belangrijke plaatsen in haar leven.

Anne Frank overleed begin 1945 in concentratiekamp Bergen-Belsen.

Foto Anne Frank Stichting