UPDATE: Vanwege de Coronacrisis gaat de Vrijheidsboulevard niet van start op 25 april.  Er wordt gekeken naar een alternatieve maand om deze boulevard later in het jaar door te laten gaan.

 De Vrijheidsboulevard, de expositie in containers over de bevrijding in Zeeland, komt naar Vlissingen. 31 augustus vorig jaar bezochten 6.000 mensen de tentoonstelling toen in Terneuzen. Die vormde het hart van de start van de 'Viering 75 jaar Vrijheid'. Daar was ook Koning Willem-Alexander bij.

Oorspronkelijk zou de Vrijheidsboulevard  van zaterdag 25 april tot en met dinsdag 5 mei in de Machinefabriek in Vlissingen open zijn en na 5 mei is er een programma speciaal voor scholen.

Provinciebestuurder Anita Pijpelink: "Het was een grote wens om al die mooie verhalen en exposities nog een keer te te tonen buiten de dag in Terneuzen. Het is echt geweldig dat dat nu gaat lukken."

De bezoeker krijgt bij binnenkomst in de Machinefabriek een korte film te zien over 1944, het jaar waarin de Slag om de Schelde plaatsvond. Daarna presenteren verschillende regio's hun eigen verhalen. Met foto's, video's en voorwerpen. 

Ooggetuigen

De Vrijheidsboulevard bestaat verder uit verhalen van ooggetuigen, films, muziekoptredens, theatervoorstellingen, lezingen en symposia. Iedere dag is er een talkshow met gasten uit Zeeland en daarbuiten.

Voor jongeren

Er is een speciaal scholenprogramma voor leerlingen uit basis- en voortgezet onderwijs en mbo samengesteld, wanneer dat van start gaat is nu ook nog niet bekend.

Verschillende fondsen, bedrijven, gemeenten en het Nationaal Comité 4 en 5 mei betalen mee aan de kosten van de expositie.