ARNHEM - Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft besloten om de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei aan te passen aan de uitzonderlijke omstandigheden vanwege het coronavirus. Een passend programma is in de maak. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om mee te denken over de nieuwe invulling.

Volgens het Nationaal Comité 4 en 5 mei voelen Nederlanders voelen zich juist op 4 en 5 mei sterk met elkaar verbonden. En juist die behoefte aan gezamenlijkheid wordt in deze moeilijke periode sterk in onze samenleving gevoeld. Dat zal dan ook centraal staan in de nieuwe invulling van 4 en 5 mei.

Stilstaan bij vrijheid ondanks corona-crisis

Het Comité wil het mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt speciale aandacht voor de veteranen en al die mensen die de verschrikkingen van deze oorlog zelf hebben meegemaakt en extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus.

Geen Vrijheid-express door Gelderland

Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd zou er in april een bus van de Vrijheid-express door Gelderland rijden, maar dat kan onder de huidige omstandigheden helaas niet doorgaan. 

Organisatoren van evenementen in het kader van 75 jaar vrijheid en 4 en 5 mei kunnen met vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun programmering contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.