ARNHEM - De herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Indië gaat woensdag even iets anders dan normaal. Thijs 'Kijoe' de Bruijn gaat tijdens de herdenking aan de Erasmusbrug in Rotterdam een rap opvoeren. "Ik ben benieuwd hoe het gaat vallen", zegt De Bruijn. Op 15 augustus worden bij de brug ieder jaar de slachtoffers van de oorlog in Nederlands-Indië herdacht.

De rap heeft drie coupletten, die allemaal een thema hebben. "Het eerste couplet gaat over Indië, het tweede over mijn vader en zijn reis en het derde couplet over mezelf en wat het betekent om Indisch te zijn", legt De Bruijn uit.

De opa van De Bruijn stierf in een Jappenkamp. "Dus mijn vader heeft zijn vader nooit gekend", vertelt De Bruijn. "Aan het begin van het tweede couplet heb ik het hierover."

De tekst van de rap wordt afgedrukt en uitgedeeld. De Bruijn: "Ik denk dat de bezoekers zich zullen vinden in de tekst. Daar houd ik me aan vast."

De Indo-rap van Kijoe

Bron: RTV Rijnmond

Op zondag 26 augustus 2018 vindt de herdenking van de slachtoffers van de Japanse Vrouwenkampen in voormalig Nederlands-Indië plaats op het terrein van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52