ARNHEM - In Arnhem is de komende twee jaar een honderd meter lange afbeelding te zien van 'iconen' van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. De beschilderde schutting bij het centraal station is een initiatief van creatief netwerk Made in Arnhem. Mensen die willen meehelpen, kunnen zich daarvoor opgeven.

Het gaat om een tijdelijke schutting tussen het Willemsplein en het station. Op die plek verrijzen een hotel en woningen. Op de schutting wil Made in Arnhem vijf symbolen laten zien van de opbouw van de stad na de Tweede Wereldoorlog. Daarmee haakt het initiatief aan op de 75e verjaardag van Market Garden, de operatie waarmee de geallieerden in september 1944 tevergeefs Arnhem wilden bevrijden. 

Het gaat om beeltenissen van de in Arnhem geboren oud-minister van Staat Marga Klompé, oud-burgemeester Chris Matser, Vitesse, Ome Joop's Tour en The Lazy King, bekend van de Sonsbeektentoonstellingen in het gelijknamige park.

Het is de bedoeling dat Arnhemmers zelf de handen uit de mouwen steken en de schutting beschilderen. Dat gebeurt tussen woensdag 21 augustus en zondag 25 augustus. Belangstellenden kunnen zich hier melden.