ARNHEM - Het is een bijzondere dag voor fans van treinen: de NS laat vandaag 'de Kameel' uit 1954 weer het spoor op. De Kameel is een trein die jaren terug over het spoor reed. Deze woensdag doet de trein Zutphen, Arnhem en Nijmegen aan.

De NS doet dit in het kader van de Spoorwensdagen. Ongeveer 150 vrijwilligers van zowel de NS als ProRail komen ieder jaar samen om ruim 70 'spoorwensen' te vervullen. Het zijn voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking en kinderen die door de organisatie in het zonnetje worden gezet.

Hoe ging dat toen? 

Zo nu en dan zet de NS de ouderwetse Kameel in, voor speciale gelegenheden. De trein-fans mogen deze dagen voorin de trein zitten, zodat zij kunnen ervaren hoe het in de jaren 50 was om op de trein te werken.

Woensdag rijdt de trein op een speciaal traject met een eigen dienstregeling door het Gelderse landschap. Om 11.45 uur arriveert hij in Zutphen, daarna rijdt hij door naar Arnhem, waar hij om 12.45 uur aankomt, en tot slot zal hij om 13.23 in Nijmegen te vinden zijn.