De Amerikaanse airgunner Henry Raemer is op 26 juni overleden. Dat laat zijn familie aan Omroep Flevoland weten. Raemer vocht in de Tweede Wereldoorlog tegen Nazi-Duitsland. De Amerikaan vloog mee met een B17-bommenwerper over Nederland. Het toestel werd door vijandelijk vuur geraakt en stortte neer in het IJsselmeer, in wat nu de gemeente Zeewolde is. 

Voordat het toestel neerstortte kon Henry Raemer ontkomen met een parachute. Hij landde veilig in de bossen rond Harderwijk. De piloot van zijn toestel, Ralph Holcombe, overleefde de crash niet. De naam van piloot Holcombe staat gegraveerd in het oorlogsmonument in Zeewolde. In 2016 maakte omroep Flevoland een reeks items over dit monument waarbij Henry Raemer vertelde over de crash van de B-17 in Zeewolde. Hij was verbaasd dat er in Zeewolde zoveel aandacht was voor zijn gesneuvelde piloot.


Verslaggever Arend Dubbelboer zocht in 2016 de toen 91-jarige Raemer op. ''Henry Raemer wilde graag aan de Flevolanders vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Volgens zijn familie was dit best wel bijzonder. Jarenlang zweeg Raemer over alles wat hij had meegemaakt. De mentaliteit was destijds om alles te vergeten wat gebeurd was en gewoon verder te gaan met het leven.'' 


In de mini-documentaire die Omroep Flevoland maakte vertelde Raemer vol lof over zijn piloot Ralph Holcombe. ''Ik denk nog steeds dat Holcombe in het water is geland omdat hij geen huizen wilde raken. De hele documentaire over Henry Raemer is hierboven te bekijken. Henry Raemer is 93 jaar oud geworden.