ARNHEM - Tijdens de zesde editie van The Bridge to Liberation in Arnhem treedt André Hazes jr. op. The Bridge to Liberation is een nationaal herdenkingsconcert voor de Slag om Arnhem, dat jaarlijks gehouden wordt op de Rijn bij de John Frostbrug. Naast André Hazes komen Romy Monteiro en Alain Clark.

Eric Corton is de Nederlandse en BBC-presentator Dan Snow de Britse verteller van de Slag om Arnhem. Dit jaar wordt het verhaal verteld vanuit Brits, Pools, Duits en Nederlands perspectief. 'Er is niet één waarheid,' aldus de organisatie. 'Oorlog heeft meerdere gezichten.'

Bekijk hier de reportage: (tekst gaat verder na de video)

'Slag om Arnhem nog steeds voelbaar in de stad'

Burgemeester Marchouch hierover: 'Dit bijzondere herdenkingsjaar wordt aangegrepen om voor het eerst met alle verschillende landen, 75 jaar later, samen stil te staan bij de Slag om Arnhem. Samen naast elkaar. Het verlies van Arnhem was het verlies van Nederland en Europa. Er zijn enorme offers gedaan voor onze vrijheid en veiligheid nu. De Impact van de Slag om Arnhem is nog steeds voelbaar in de stad. Dit wordt prachtig zichtbaar gemaakt in het internationale programma van de herdenking en de internationale artiesten in Bridge to Liberation.'

De herdenking is dit jaar extra speciaal, omdat het precies 75 jaar gelden is dat de Slag om Arnhem plaats vond. Het concert wordt 20 september gehouden.

Staatssecretaris Paul Blokhuis nam deel aan de persconferentie, vandaag, over de start van de viering van 75 Jaar Vrijheid.