ARNHEM - Burgemeester Marcouch van Arnhem nodigt Arnhemmers uit met hem te praten over de herdenking van de Slag om Arnhem. Hij hoopt zo mensen te inspireren om tijdens een serie maaltijden in de wijken met elkaar in gesprek te gaan en herinneringen op te halen, zo meldt de eerste burger op Facebook.

Met de, zoals Marcouch ze noemt, herinneringsmaaltijden worden belevenissen en verhalen over verlies, evacuatie, heldenmoed en wederopbouw uitgewisseld door Arnhemmers. Die gesprekken aan tafel moeten plaatsvinden in september, traditiegetrouw de herdenkingsmaand in Arnhem.

Op 11 april wil de Arnhemse burgemeester samen met bewoners het project aftrappen op het stadhuis. Daar is onder anderen ook oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen (inspirator Platform WOII en oud-voorzitter Amsterdams 4 en 5 mei Comité) bij.

Op Facebook schrijft Marcouch: 'Wie de gedeelde geschiedenis kent, legt de basis voor de gedeelde toekomst. Daarom roep ik alle Arnhemmers op aan tafel, om in onze wijken de vrede en vrijheid te bespreken die in 75 jaar zo dapper is verworven. Ik kijk uit naar heel veel nieuwe gezichten tussen onze vertrouwde steunpilaren. Laat ons elkaar motiveren om allen de schouders te zetten onder de herinneringstafels.'

Wie mee wil praten, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..