Dit jaar geen feestende menigte bij de Baggelhuizerplas in Assen, maar wel een digitaal Bevrijdingsfestival Drenthe vanuit DNK in Assen. Vanaf 12:00 uur vanmiddag is de uitzending live te volgen via RTV Drenthe.

De middag wordt afgetrapt met de speciaal voor dit Bevrijdingsfestival gecomponeerde Vrijheid Suite van het Noordpool Orkest. Daarna zullen verschillende lokaal en regionaal bekende artiesten optreden, zoals Christy Boer, Salome, Isabelle Lent, Hannah Mae en Danytha.

Meer live optredens

Wanneer de avond valt, is het tijd voor live optredens van landelijke bekendheden zoals Ramblin' Boots, Leon Moorman, Waylon en Wulf. Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser zijn dit jaar ambassadeurs van de vrijheid. Ze vliegen niet zoals gebruikelijk met een helikopter van festival naar festival, maar zijn wel allemaal te horen op het Bevrijdingsfestival Drenthe. StukTV is het slotstuk met een spetterende live act.

Vrijheidscollege en Oorlogskinderen

Ook het Vrijheidscollege heeft weer een vaste plek in het programma gekregen. Dit jaar krijgt het onderdeel vanwege corona wel een andere invulling. In een vraaggesprek vertelt presentator Catherine Keyl wat vrijheid voor haar betekent en praat ze over haar leven als dochter van een door de oorlog getraumatiseerde vader. Bovendien is er het programmaonderdeel Oorlogskinderen waar het Syrisch-Coevordens echtpaar Alaa Jarbou en Sozan Abwini centraal staat. Zij spreken over de impact van de burgeroorlog op hun leven, hun vlucht en hun nieuwe toekomst in Nederland

Het Bevrijdingsfestival Drenthe duurt tot middernacht. "We gaan voor een mooi festival", zegt Gerrit Boes, voorzitter van het festival.

Lees ook: Voorbereidingen digitaal Bevrijdingsfestival Drenthe in volle gang
Lees ook: Bevrijdingsfestival Drenthe gaat door in aangepaste vorm