Vanaf zondag 12 april zendt RTV Utrecht een nieuwe serie van het geschiedenisprogramma Tijd van Toen uit. Journalisten Ton van den Berg en Ad van Liempt vertellen de verhalen achter de meest aansprekende foto’s uit de bezettingsperiode.

RTV Utrecht werkte voor deze serie samen met Het Utrechts Archief. De foto's die in het televisieprogramma worden getoond komen deels uit het project De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s dat is georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie in het kader van 75 jaar Vrijheid. In de afgelopen maanden zijn door een provinciale werkgroep de vijftig meest bijzondere foto’s uitgekozen.

De vier wekelijkse afleveringen zijn onderverdeeld in thema's. De eerste aflevering gaat over de mobilisatie, de Duitse inval en de aanwezigheid van de bezetter in de straten. Aflevering 2 gaat over het dagelijks leven en de Jodenvervolging. Aflevering 3 behandelt de Duitse terreur en de gevolgen van schaarste en honger. De vierde en laatste aflevering gaat over bevrijding en afrekening.

Tijd van Toen is vanaf zondag 12 april te zien op RTV Utrecht. Na de uitzending is het programma te zien via rtvutrecht.nl/gemist.